vrijdag 20 december 2019

Wij weten niet wat de toekomst brengt


Tien jaar geleden maakten we een kaart met dezelfde afbeelding en tekst. We wisten toen net dat Poulien borstkanker had. Wat was het onzeker hoe de toekomst zou lopen. Een oparatie, chemo’s, bestralingen, hormoontherapie. Wat voelden we ons gezegend dat al deze behandelingen mogelijk waren.


Gezegend


Als we terugkijken op deze 10 jaar hebben we veel zegeningen gekregen en hebben we altijd Gods leiding ervaren in de weg die we gingen.

Poulien krabbelde langzaam op, kreeg meer energie, kon haar werk bij De Fakkel oppakken. Door alles wat ze had meegemaakt ontstond het verlangen om iets te kunnen betekenen voor mensen die het minder hebben en die mensen om zich heen missen om te helpen. Wat viel dat mooi op z’n plek bij Stichting Present Noordoostpolder. Vol enthousiasme en passie kon ze hier aan de slag om mensen in de polder te helpen die het minder hebben. Wat een zegen.


Lang gekoesterde wens


Bas werkte 10 jaar geleden met veel plezier bij ERC/Eqraft. Een baan waar hij veel van zijn gaven en talenten heeft kunnen inzetten. Maar sinds dit voorjaar is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Bas is weer aan het werk als zelfstandig ondernemer. Samen met een oud-collega zijn ze Inovaa gestart. Weer helemaal zelf het heft in handen hebben en je ideeën en plannen kunnen ontwikkelen zoals je dat graag zou willen.

Onze dochters Monique en Sanne waren 10 jaar geleden beginnende pubers. Wat een zegen als we zien hoe ze allebei uitgegroeid zijn tot prachtige zelfstandige vrouwen. Allebei getrouwd met hun grote liefde. Wat bijzonder om 2 schoonzonen te krijgen, Patrick en Stephan en zelfs al 2 kleinkinderen te hebben, Bryan en Yora.

Examen


Gerjon en Boaz zijn de afgelopen 10 jaar zo ontzettend gegroeid. Twee kleine jongens die nu voor belangrijke keuzes staan. Gerjon doet Havo examen en is zich aan het oriënteren op een vervolgstudie. Waarschijnlijk gaat hij naar Windesheim voor een studie ICT.
Boaz moet dit jaar een keus maken welk profiel hij gaat kiezen. Wat voor beroep hij wil gaan doen. Grote keuzes voor beide jongens. Naast school genieten ze van volleybal, gamen en optrekken met vrienden,

Veilig in Zijn hand


En nu weer dezelfde tekst op onze kaart…. Weer onzekerheid. Onzekerheid hoe de toekomst gaat lopen. We weten dat Poulien niet meer beter zal worden , tenzij er een wonder gebeurt waar we voor blijven bidden. Gelukkig zijn er nog meerdere behandelingen mogelijk. En ook nu weten en voelen we ons gedragen door onze God en Vader. We vertrouwen dat Hij ons ook nu zal blijven leiden en met ons meegaat.
Wij weten niet wat de toekomst gaat brengen. Maar we weten ons veilig in Zijn hand.

We wensen jullie toe dat ook jullie je gedragen voelen door deze God. En als je Hem niet kent, dat je Hem mag leren kennen en mag leren ervaren hoe Hij je leven wil leiden. Hoe je altijd veilig bent in Zijn hand.

We wensen hele fijne Kerstdagen en Gods zegen voor 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten