donderdag 21 maart 2019

Verschillende behandelingen mogelijk

Vandaag zijn we weer in het ziekenhuis in Sneek geweest voor de uitslag van de bioptie.
Het gaat inderdaad om een uitzaaiing van de borstkanker en de uitzaaiingen zijn ook hormoongevoelig.

Chemotherapie

De leverwaardes in het bloed tonen behoorlijke afwijkingen. Daarom adviseert de internist/oncoloog om te beginnen met een stevige chemokuur. Drie weken achter elkaar wekelijks een kuur en daarna een rustweek. En zo 4 maanden achter elkaar. In totaal 12 chemokuren.
Na de chemokuren kan er dan gestart worden met anti-hormonale therapie. Hierin zijn verschillende mogelijkheden qua medicijnen. Er er loopt ook een onderzoek waarin ik mee zou kunnen draaien met extra medicatie waardoor de anti-hormonale therapie nog efficiƫnter zou zijn en langer werkt.

We hadden gehoopt dat er ook een levensverwachting genoemd zou worden. Dat heeft ze niet gedaan. Als de behandelingen goed aanslaan, verwacht de internist dat ik nog wel een aantal jaren te leven heb. Ik snap ook wel dat dit voor haar moeilijk te zeggen is, omdat je nu nog niet weet hoe ik ga reageren op de verschillende behandelingen.

Second opinion

Alle onderzoeksresultaten worden nu naar het Anthonie van Leeuwenhoek in Amsterdam gestuurd voor een second opinion. We kunnen daar waarschijnlijk binnen 2 weken terecht. Nadat zij een advies gegeven hebben, zullen we besluiten voor welke behandeling we kiezen.

We zijn blij en dankbaar dat er nog behandelmethodes mogelijk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten